duminică, 10 iunie 2012

MESAJUL TEXTULUI CLARA NOAPTE DE TUDOR ARGHEZI

MESAJUL TEXTULUI CLARA NOAPTE DE TUDOR ARGHEZI
In opinia mea, opera literara lirica "Clara noapte" de Tudor Arghezi transmite prin intermediul eului liric sentimente de nostalgie, mister, visare, accentuand ideea ca va fi o noapte deosebita si in acelasi timp exprima admiratia si incantarea fata de tabloul nocturn
Din acest punct de vedere textul este o arta poetica.
In primul rand, mesajul textului este sustinut de titlul "Clara noapte" care ilustreaza momentul contemplarii naturii.
In al doilea rand, mesajul textului este sustinut de figuri de stil si imagini artistice. Astfel prin intermediul inversiunilor "Clara unda" si "alba luna" cat si a epitetului "argintoasa" se subliniaza stralucirea peisajului nocturn.
Epitetul "nalta" sugereaza nazuinta elementelor terestre catre infinitul celesc.
Metafora "Oh, ce aur curge-n trestii" sugereaza razele lunii, eul liric fiind fascinat de acestea.
Pe parcursul textului domina imaginile vizuale care contureaza o lume de basm iar tabloul de natura statica este strabatut de imagini auditive.
In finalul textului eul liric se lasa cuprins de magia naturii si de armonia universala care ii infioara sufletul.
In concluzie, mesajul textului sugereaza emotia si admiratia creatorului fata de tabloul de natura, textul devenind astfel o arta poetica


Acesta este un mic blog. Cu ajutorul acestui blog va veti putea face temele la limba romana.Voi ma puteti ajuta sa fac blogul mai bogat in informatii daca mi-ati trimite la adresa de messenger:question996 sau pe adresa de email:question996@yahoo.com argumentari, comentarii si tot ce e legat de cultura generala.(nu trebuie neaparat sa fie legat de limba romana ci si de alte materii cum ar fi matematica, fizica, franceza, etc.) IMPREUNA PUTEM FACE UN BLOG CE II VA AJUTA PE TOTI COPIII!!!

7 comentarii: