duminică, 13 martie 2011

ARGUMENTAREA FAPTULUI CA OPERA LITERARA "MALUL SIRETULUI" DE V ALECSANDRI APARTINE GENULUI LIRIC

In opinia mea opera literara"Malul Siretului" de V.Alecsandri apartine genului liric deoarece indeplineste toate caracteristicile acestui gen literar.
In primul rand autorul isi exprima ideile si sentimentele in mod direct prin intermediul eului liric, cu ajutorul figurilor de stil si al imaginilor artistice.Prezenta eului liric este evidentiata de marci lexico-gramaticale specifice:verbe la pers I si a II-a si interjectii: eu, ma, asez, privesc.
In al doilea rand discursul liric este marcat de o puternica subiectivitate , eul liric transfigureaza realitatea folosind figuri de stil si imagini artistice.Comparatia:"Aburii usori ai noptii ca fantasme se ridica", epitetul:"aburii usori" sugereaza antipatia eului liric fata de iarna vazuta ca un anotimp care aduce moarte notorie.
In concluzie opera literara "Malul Siretului" este o opera lirica.


Acesta este un mic blog. Cu ajutorul acestui blog va veti putea face temele la limba romana.Voi ma puteti ajuta sa fac blogul mai bogat in informatii daca mi-ati trimite la adresa de messenger:question996 sau pe adresa de email:question996@yahoo.com argumentari, comentarii si tot ce e legat de cultura generala.(nu trebuie neaparat sa fie legat de limba romana ci si de alte materii cum ar fi matematica, fizica, franceza, etc.) IMPREUNA PUTEM FACE UN BLOG CE II VA AJUTA PE TOTI COPIII!!!

34 de comentarii:

  1. este genul liric nu epic :|

    RăspundețiȘtergere
  2. mai gresete omu...
    dak esti atent vezi ca e despre genul liric si e doar o greseala gramaticala

    RăspundețiȘtergere
  3. stiu ca este genul liric. a fost doar o mica greseala...oricum se intelegea ca opera aprtine genului liric. deci, nu e o greseala chiar asa mare. am sa modific

    RăspundețiȘtergere
  4. Mefci molt, argumentarea m`a ajutat f mult la simularea la examen :]

    RăspundețiȘtergere
  5. mersi frumos;) chiar aveam nevoie ptr romana ;)

    RăspundețiȘtergere
  6. ms mult.mai ajutat pt romana

    RăspundețiȘtergere
  7. si in primul rand am luat 10

    RăspundețiȘtergere
  8. Răspunsuri
    1. data viitoare fa tu alta argumentare mai buna. poti sa trimiti argumentarea la adresa question996@yahoo.com si il voi posta pe blog bineinteles cu numele tau pe ea ca sa nu se inteleaga ca e facuta de mine ;)

      Ștergere
  9. mrs mult foarte bun

    RăspundețiȘtergere
  10. Foarte buna...Sper sa iau un 10 :)



    Sa mai faci si altcv

    RăspundețiȘtergere
  11. E perfect! Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  12. mersi am luat 10 la romana

    RăspundețiȘtergere
  13. Merci mult mai salvat de la un mare 4

    RăspundețiȘtergere
  14. slab tare( 10 randuri) ):

    RăspundețiȘtergere
  15. merci am luat 10 la romana

    RăspundețiȘtergere
  16. Buna compunere,dar puteai sa scrii Putin mai mult ,dar e bine si asa...:-D

    RăspundețiȘtergere
  17. prost comentariu, in primul rand nu se descrie anotimpul iarna :D!! in al doilea rand, ai dat prea putine exemple, si prea multa teorie. oricine stie sa puna teorie, treaba este cum argumentezi pe text. ESTI PRAF!!!

    RăspundețiȘtergere
  18. ma scuzati de exprimare dar este de tot cacatu!

    RăspundețiȘtergere
  19. Mie mi-a fost util..nu am scris identic, dar am luat niste idei (cred ca i-ar ajuta mai mult şi pe alții dacă ar proceda la fel ;) ).. Mulțumesc! :)
    A.M.

    RăspundețiȘtergere
  20. Mefci molt, argumentarea m`a ajutat f mult la simularea la examen :]

    RăspundețiȘtergere
  21. SUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTT AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAANNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOONNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMM

    RăspundețiȘtergere