duminică, 10 iunie 2012

ARGUMENTAREA FAPTULUI CA OPERA LITERARA "OMIDA SI FURNICA" DE GEORGE RANETTI ESTA CA SPECIE O FABULA

ARGUMENTAREA FAPTULUI CA OPERA LITERARA "OMIDA SI FURNICA" DE GEORGE RANETTI ESTE CA SPECIE O FABULA
In opinia mea, opera literara "Omida si furnica" de George Ranetti este ca specie o fabula deoarece prezinta toate caracteristicile acestei specii epice.
In primul rand, textul apartine genului epic si nareaza o intamplare despre o omida si o furnica. La inceput omida se lauda in fata furnicii. Ea ii explica furnicii car de bine e sa fii omida spunandu-i ca este mai mare si nu munceste. Revoltata, furnica ii spune ca ea are picioare si poate sa mearga nu ca omida care se taraste, iar furnicile au la dispozitie cata seva de copac vor ele.
In al doilea rand, personajele care participa la actiune sunt omida si furnica. Aceste insecte reprezinta defapt niste maste alegorice in spatele carora si ascund chipuri umane cu calitatile si defectele lor. Astfel, furnica reprezinta oamenii care sunt harnici iar omida oamenii lenesi si bogati. Ca figura de stil s-a folosit personificare.
In concluzie, opera "Omida si furnica" este o fabula.


Acesta este un mic blog. Cu ajutorul acestui blog va veti putea face temele la limba romana.Voi ma puteti ajuta sa fac blogul mai bogat in informatii daca mi-ati trimite la adresa de messenger:question996 sau pe adresa de email:question996@yahoo.com argumentari, comentarii si tot ce e legat de cultura generala.(nu trebuie neaparat sa fie legat de limba romana ci si de alte materii cum ar fi matematica, fizica, franceza, etc.) IMPREUNA PUTEM FACE UN BLOG CE II VA AJUTA PE TOTI COPIII!!!


5 comentarii: