luni, 14 martie 2011

COMENTAREA UNUI TITLU

In opinia mea, titlul poeziei constituit din substantivul nearticulat "vara" sustine tema si edeea poetica a discursului liric.
In primul rand,titlul este un indice temporal care sugereaza momentul in care e descris cadrul de narura.
Sentimentele eului liric sunt in acord cu cadrul de natura descris:relaxarea si placerea statului la soare,admiratie fata de frumusetea peisajului estival.
In al doilea rand ideea sugerata de titlu este sustinuta de figuri de stil si imaginile artistice prin care este creionat peisajul estival.Abundenta personificarilor:"gradina surade lenesa", "vrabiile tac", "un mac razand" sugereaza o natura umanizata, plina de viata.
In concluzie titlul poate fi considerat o prima poarta catre interpretarea textului


Acesta este un mic blog. Cu ajutorul acestui blog va veti putea face temele la limba romana.Voi ma puteti ajuta sa fac blogul mai bogat in informatii daca mi-ati trimite la adresa de messenger:question996 sau pe adresa de email:question996@yahoo.com argumentari, comentarii si tot ce e legat de cultura generala.(nu trebuie neaparat sa fie legat de limba romana ci si de alte materii cum ar fi matematica, fizica, franceza, etc.) IMPREUNA PUTEM FACE UN BLOG CE II VA AJUTA PE TOTI COPIII!!!

3 comentarii: