vineri, 25 februarie 2011

ARGUMENTAREA FAPTULUI CA OPERA LITERARA MIORITA ESTE O BALADA POPULARA

In opinia mea opera literaa MIORITA este o balada populara intrucat prezinta toate caracteristicile acestei specii literare.
In primul rand apartinand literaturii populare prezinta toate caracteristicile acesteia:caracter oral, caracter anonim, caracter, caracter colectiv, caracter sincretic si caracter traditional.
In al doilea rand la actiune participa personaje cu insusiri iesite din comun, care impresioneaza puternic:cei trei ciobani, oaia nazdravana si maicuta batrana.
Ciobanul moldovean ii impresioneaza prin curajul sit aria de caracter dovedite de atitudinea lui in fata mortii iar oaia nazdravana impresioneaza prin loialitatea fata de stapanul sau.
Observam si prezenta antitezei ca procedeu artistic intre ciobanasul moldovean pe de o parte si ciobanasul ungurean si ciobanasul vrancean pe de alta parte.Balada MIORITA este considerate o sinteza a trei genuri literare inbinand epicul cu liricul si dramaticul.
In concluzie toate trasaturile prezentate mai sus dovedesc ca opera literara MIORITA este ilustrarea deosebita a speciei baladei populare.


Acesta este un mic blog. Cu ajutorul acestui blog va veti putea face temele la limba romana.Voi ma puteti ajuta sa fac blogul mai bogat in informatii daca mi-ati trimite la adresa de messenger:question996 sau pe adresa de email:question996@yahoo.com argumentari, comentarii si tot ce e legat de cultura generala.(nu trebuie neaparat sa fie legat de limba romana ci si de alte materii cum ar fi matematica, fizica, franceza, etc.) IMPREUNA PUTEM FACE UN BLOG CE II VA AJUTA PE TOTI COPIII!!!

27 de comentarii:

  1. O gramada de greseli.era o greseala de nu am mai putut continua sa scriu ca nu am inteles.cel ce a scris-o sa o citeasca inainte.in rest e buna

    RăspundețiȘtergere
  2. Compunerea, dragul meu Andi, nu este prea bună. Exprimare este jenantă, iar greşelile de punctuaţie şi ortografie sunt interesante. Nu trebuie copiată, ci doar citită ca un punct de referinţă. Cu ultima propoziţie din paragraful cu roşu mai dat gata. Ai vise mari, dar minte mică! Baftă!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. mai..apreciati gestul...nu vrea decat sa-i ajute pe cei ce nu se descurca singuri

      Ștergere
  3. Slabut dragul meu Andi. Ai foarte multe greseli de exprimare si de punctuatie. Dupa ce scri o fraza sau o propozitie incearca sa o citesti sa vezi daca are sens. iti urez bafta si invata sa mai pui verbe in propoziti!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. "in propoziti!" se scrie propozitii bai analfabetule XD

      Ștergere
  4. Esti prost ca o scândură, te crezi ceva Eminescu al Galațiului.

    RăspundețiȘtergere
  5. Ce aveti ba desteptilor cu el am luat 9 pe compunere

    RăspundețiȘtergere
  6. prin curajul sit aria de caracter dovedite de atitudinea lui in fata mortii iar oaia nazdravana impresioneaza prin loialitatea fata de stapanul sau.

    Descifratimi si mie ce inseamna ''sit aria'' ca nu stiu limba asta :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Esti tu prost!Baiatul a vrut sa scrie:"şi tăria de caracter"

      Ștergere
  7. Nu stiu daca ati observat, dar sus de tot scrie "O picatura de cultura", cam atat are si autorul acestei compuneri.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Tu râzi de acel băiat!Tu eşti prost,macar iti dadeai seama daca era mai "inteligent" ca el!

      Ștergere
  8. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  9. Nu mai fiti asa invidiosi! El face doar un gest pe care ar trebui sa il apreciati. Vrea doar sa ii ajute pe cei care nu se descurca singuri!

    RăspundețiȘtergere
  10. Va este ciuda.Asa e el ,nu trebuie sa va luati de el si eu mai fac greseli cand scriu de pe telefon ca na asa e el .eu am luat 10 doar ca am,mai schimbat din ea

    RăspundețiȘtergere
  11. Ba sunteti mai prosti de cat credeam. Baiatu asta macar a avut curaj sa o publice. Poate uni ditre voi nici gramatica nu stiti,asa ca nu mai comentati

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. "Poate uni ditre" eu cred ca nici tu nu stii gramatica ;D

      Ștergere
  12. Cativa care ati comentat de cum scrie acest Andi, uitati-va la cum ati scris voi. Nu zic ca Andi nu are greseli, ba are, chiar prea mari. Dar cel cu ''mai dat gata'' sa se apuce de invatat gramatica. Buna compunerea, pacat de greseli.

    RăspundețiȘtergere
  13. Puteai sa mai adaugi si exemple din text la al doilea argument.

    RăspundețiȘtergere
  14. Bravo,sper sa mai faci asemenea argumentari, rezumate etc.

    RăspundețiȘtergere
  15. Andi nu îi asculta continuă tot așa.Și vouă daca nu va convine faceți una mai bună

    RăspundețiȘtergere
  16. Opera literara, baiatu!

    RăspundețiȘtergere
  17. si milte altele .....
    treci pe la scoala!

    RăspundețiȘtergere
  18. Site-ul este infectat cu un virus, de aceea si contul blogger-ului este suspendat.

    RăspundețiȘtergere
  19. Site-ul este infectat cu un virus, de aceea si contul blogger-ului este suspendat.

    RăspundețiȘtergere
  20. Ba deci toti care o zis ca acest baiat e prost sa imi sugeti pula bai.este destul de greu sa scrii la tastatura de la telefon asa ca taceti din gura mai pozdelor

    RăspundețiȘtergere