vineri, 18 mai 2012

GENUL LIRIC

GENUL LIRIC
Genul liric este genul literar in care predomina exprimarea unor stari sau a unor sentimente ale eului liric.
Opera lirica este textul in care eul liric ("vocea" interioara a  autorului) resimte o stare emotionala (bucurie, admiratie, melancolie, nostalgie, tristete) pe care o comunica.
Modul de expunere predominant este descrierea, iar expresivitatea limbajului este data de figuri de stil si procedee artistice variate.
Descrierea este modul de expunere care consta in prezentarea trasaturilor unui lucru, fenomen, aspect din natura sau ale unei fiinte.
In opera lirica, descrierea este subiectiva, ea prezinta detaliile printr-o perceptie personala a scriitorului, implicat in prezentare.
In cadrul unei naratiuni, descrierea are functii multiple: creeaza atmosfera in actiune, pregateste cititorul pentru un anumit eveniment, determina o pauza in ritmul desfasurarii elementelor, surprinde cadrul intamplarilor, contribuie la prezentarea personajelor.
Tabloul este o forma a descrierii in care se infatiseaza un aspect din natura, un interior sau scene din viata cotidiana. Se realizeaza in versuri sau in proza.
Eul liric/eul poetic este un alt chip al poetului si care comunica prin textul poetic cu un potential cititor







Acesta este un mic blog. Cu ajutorul acestui blog va veti putea face temele la limba romana.Voi ma puteti ajuta sa fac blogul mai bogat in informatii daca mi-ati trimite la adresa de messenger:question996 sau pe adresa de email:question996@yahoo.com argumentari, comentarii si tot ce e legat de cultura generala.(nu trebuie neaparat sa fie legat de limba romana ci si de alte materii cum ar fi matematica, fizica, franceza, etc.) IMPREUNA PUTEM FACE UN BLOG CE II VA AJUTA PE TOTI COPIII!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu