vineri, 18 mai 2012

GENUL EPIC

GENUL EPIC
OPERA EPICA - opera literara in care autorul isi exprima indirect gandurile si sentimentele prin intermediul personajelor si al actiunii

SPECII LITERARE EPICE:

SCHITA - opera literara in proza, de dimensiuni reduse, cu o actiune simpla, cu un numar mic de personaje, si care prezinta un moment semnificativ din viata unuia sau a mai multor personaje.

NUVELA - opera literara epica de dimensiuni mai mari, cu actiune mult mai dezvoltata decat a schitei, cuprinzand o succesiune de episoade la care participa un numar mai mare de personaje, surprinse in mai multe ipostaze de viata ale caror trairi sufletesti sunt analizate cu finete de autor.

BASMUL - opera literara epica in proza, de mare intindere, cu multe personaje, inzestrate cu puteri supranaturale, reprezentand binele care lupta cu forte potrivnice, pe care le si biruie.

BALADA CULTA - o creatie epica in versuri avand un autor cunoscut, in care se povesteste o intamplare neobisnuita din trecutul indepartat sub forma unei actiuni simple, cu numar mic de personaje, prezentate de o bicei in antiteza si in care realul se impleteste cu fabulosul.

FABULA - o creatie literara in versuri sau in proza in care autorul, prin intermediul personajelor (animale, plante, lucruri) puse in situatii omenesti, satirizeaza greseli si defecte cu scopul de a le indrepta.
Structura favulei cuprinde:
- Povestirea un intamplari
- Morala propriu-zisa(invatatura care se desprinde direct sau indirect din text)





Acesta este un mic blog. Cu ajutorul acestui blog va veti putea face temele la limba romana.Voi ma puteti ajuta sa fac blogul mai bogat in informatii daca mi-ati trimite la adresa de messenger:question996 sau pe adresa de email:question996@yahoo.com argumentari, comentarii si tot ce e legat de cultura generala.(nu trebuie neaparat sa fie legat de limba romana ci si de alte materii cum ar fi matematica, fizica, franceza, etc.) IMPREUNA PUTEM FACE UN BLOG CE II VA AJUTA PE TOTI COPIII!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu